budak tak sedar diri (part 4: tergedik-gedik)

assalamualaikum.....

akak akan sambung citer btsd ni coz akak tau ramai yg ikut kisah ni & x sabar2 nk tau apa yg btsd ni wat kat family akak....demi utk x menghampakan korg...akak akan sambung citer ni lg ok.....

cam yg akak citer smlm...dia memalukan family akak masa meniaga kat r n r gurun....korg nk tau apa yg dia wat....dari pagi sampai mlm...tgn asik pegang phone...kalo x call...sms...kalo x sms call...tu je keja sepanjang hari...yg memalukannya bila ada rakan2 yg sama2 meniaga tegur...."camni la kan budak2 skang....asyik ngan phone je...." malu siot coz org anggap dia family akak....

bkn kat situ je kat umah n kedai pun sama...asyik ngan nset je....tergedik2 dok sms...kalo dia wat satu2 keja tu....berjanggut la nk siap...mau nya nk cepat...gedik ja lebih.....

kalo nset branded xpe la....tp maklum la...budak br nk up...br pegang nset.....lupa denia sket la...

akak tatau la boyfren mana satu yg dia dok sibukkan tu...coz kekononnya dia ni byk bf....but akak rasa la dia ni just gedik n syok sendiri jer.....nk tau nape akak cakap camtu...haha....

memula kononnya dia couple dgn NABIL...budak sekolah dia....but dgr2 citer...nabil ni anak lecturer...parent dia x bg la dia kwn dgn budak umah kebajikan ni....kapel ker tidak akak x sure....akak rasa nabil ni anggap dia kwn je...dia je perasan + gedik....

pastu ada lak NAIM...budak ABM...blajar landskap....bila dah x berjaya dapatkan nabil...dok try attack naim ni plak...kononnya nk blajar landskap.....

dalam pada tu...masa dia blk umah mak kandung dia...dlm tempoh 2 minggu sempat lak berkenalan dengan ASHRAF....br kenal 1 minggu siap kluar pegi umah maklong la...sana la sini la dgn budak ahsraf tu....then bila dia dtg perlis terpisah la ngan budak ashraf tu....

kebetulan masa kat sini akak terdengar dia gayut ngan budak tu...bkn akak curik dengar yer....dia yg bangang p dok gayut lam bilik even akak tgh iron baju dibwh cahaya lampu yg terang benderang lam bilik tu....akak dgr dia tanya ashraf tu suka pompuan camna...n dia pun bgtau dia suka laki camna....yg akak x tahan tu...dia blh ckp...''sy suka lelaki yg blh LAYAN GEDIK"......so mmg kompem la kan ko ni pompuan gedik!!!!!!!

dah tu...kenal x sampai sebulan....siap declare konon dah kapel dgn ashraf...padahal masa akak terdengar dia ckp phone mlm tu dia ckp ashraf ni dh ada gf...bihtu ko merampas dgn gediknya la yer....nk tau camna akak tau...ni pun satu lg keja bangang...boleh plak dgn bodonya dia tulis dlm business planner lam kedai akak....sakit hati ni..org wat businees plan dlm tu yg ko tu bodo dok tulis masalah gedik ko pe hal pompuan.....mlm ni x smpat nk ambil gambar...nnti akak tunjuk bukti kat korg yer....

masa meniaga kat r n r pun sempat gak dia ambik number phone budak jual air!!! patutla suka sangat nk p bli air...bnda ni akak x tau mulanya....abah yg perasan perangai dia ni....so abah citer kat mak....

dh la dgn perangai tergedik2...konon nk perhatian la...plus perangai2 buruk lain...merapu merepek la.....mmg sakit jiwa org yg ada sekeliling dia.....tgk pun benci gile.....

satu je akak nk advice korg....hati2 la dgn pompuan ni....kalo bf org pn dia sanggup rampas...akak x heran kalo satu hari nnti laki org pun dia tergamak nak ambik.....dah nama pun pompuan gedik....sume dia sapu...

nnti akak sambung citer lg ek...part 5.....

salam....

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak