budak tak sedar diri (part 3: merapu merepek)

assalamualaikum.....

akak nk sambung citer pasal btsd tu lg la hr ni...takde mood nk citer menda lain.....yg ada mood geram + sakit hati + sakit otak ngan org yg perangai tak senonoh camtu....

ok la...kalo korg tgk tajuk akak hr ni....merapu merepek...itu la salah satu perangai btsd tu....actually budak2 umah kebajikan tu ada ngtau mak akak yg dia ni MULUT JAHAT + CAKAP BANYAK + CAKAP KUAT....dorg siap tanya mak akak, betul ker nk amik btsd ni....cam dorg x bg jer......but at that time we assume yg dia ni ckp byk tahap budak2 jer...

tp...bila dh amik dia.....YA ALLAH.....mmg mulut jahat...mulut busuk...mulut bangkai...sume dia la......dah tu mulutnya pok pek pok pek....tak benti2 bercakap....honestly i ckp,btsd ni lg dasat dr my ex-mil okkkk.....dah tu cakap kuat2...agak2 nya la cam satu taman bukit kaya ni blh dengar sound dia tu...yg paling menyakitkan otak kitorg....99% dr apa yg dicakapkannya sume MERAPU & MEREPEK ok!!!!!!

antara perkara yg dia merapu merepek yg menyakitkan jiwa org lain....mau tak nya...dah la merepek...cakap kuat...ulang satu benda tu tiap2 hari.....

1. asyik ckp nk tgk kucing....pastu nk bela....bila mak ckp x blh coz nnti berak rata2 kat umah jiran dia blh ckp pe tau..."takpe la...kita ikat kat pokok mangga kat luar umah"...gila hapa....ko ingat bela kambing ker....asal jumpa kucing je..."comel...comel...."even kucing kurap.....

2.  tiap2 kali kita sebut raya je...sibuk je nk ajak buat lemang time raya...hello...umah akak dlm taman...nk bako lemang kat ne...tgh jln? atas bumbung?....dah tu mana nk cari buluh..bhn2 lain blh gak cari kat market.....kang aku bako ko tu kang....kalo sekali dua x pe...ni tiap2 kali jer....asyik ulang benda sama...even kita dah explain xblh...x phm2....kalo dpt buluh lemang tu pun...bkn i nk bakao lemang..tp nk ketuk kepala btsd ni....

3. mak penah tegur dia pasal pakai tudung yg x match dgn baju...dah la sibuk nk tegakkan benang basah...tiap2 kali jumpa org len yg pakai x match sibuk nk tunjuk2...kononnya skang ni mmg org pakai tudung camtu...hello....mmg pada pandangan ko tak match...but apa yg dia pakai tu kena pada konsep...dah terlalu sakit telinga nk dengar mak ckp kat dia..."x yah la ulang sangat...la ni pakai la camna nk pakai pun"

4. masa kitorg nk p bandung tu dok asyik ulang nk baju kotak...nak baju kotak...nk baju kotak...nak baju kotak...sampai kitorg dh reach kl pun dok ulang benda yg sama....tensen dengaqqqqq.....

5. kalo nmpak apa2 pun sume comellll...comellll...kucing kurap pun comel....sampai xdak taste langsung...memula hari tu fobia gak akak dgn perkataan comel ni...meluat ok....

6. ni lg satu wat akak n family menanah telinga....asyik dok ulang hafiz hamidon n imam muda ashraf...korg nk tau nape...coz imam muda tu penah la wat program kat umah kebajikan yg dia tinggal dulu tu...then masa program tu...imam muda tu tanya dia "adik asal mana"....tu je...terus dia bgtau korg imam muda tu kenal dia...hellooooo.....org tu tnya camtu je...biasa la bila dah ada program dorg kena la beramah mesra...yg ko tu bodo ditimpa perasaan tu pe halllll.....

7. nk tukar nama...nk tukar nama.....dia ckp nama dia x best (last part nnti akak bongkarkan NAMA btsd ni ek...)..nk tukar terbalikkan nama dia.....elok la...otak ko tu yg yg terbalik....ni betul2 punya merepek.....

8. the last thing yg dia merepek sebelum dia berambus is nk jd bikers...just because masa kitorg meniaga kat r n r hr tu ada satu group bikers singgah situ...hotak ko....ko ingat nk beli bike tu cukup ada duit seratus dua....ko ingat family i nk belikan ko bike tu...dari beli bike tu utk ko..baik i beli CRV ok!!!

bkn kitorg tak penah tegur perangai merepek dia ni....lum sampai seminggu kat umah akak dia dah mula meraban...bila mak tegur...ok sat...2 3 hari kemudian dia wat semula..tegur lak...ok sat...kemuncaknya dia mogok...taknak cakap ngan kitorg...tak nak makan....nk memberontak la konon....

excuse me...ko ingat kitorg kisah sangat ngan mogok ko tu...wat2 je tanak mkn...bila lapar mkn gak....sib baik i dlm mood sabaq, kalo tak mau i sumbat makanan lam mulut ko cam bawang merah wat kat bawang putih tu....kitorg yg patutnya mogok ngan perangai x senonoh ko tu...dah la memalukn  masa meniaga kat r n r tu...

nk tau apa yg dia wat kat r n r...sambungan kat part 4....

salam....

Comments

  1. mmg annoying la btsd nie akak kn...ish3...

    ReplyDelete
  2. mmg pun cik ieda...ni br akak citer sampai part 3...kalo baca smpai part 9 nnti mesti lagi nk muntah rasa...just imagine camna seksa family akak jaga dia sebulan tu....

    ReplyDelete
  3. ohoh!! ada jugak org cm ni.. sabar je la akk... tahan2.. #xsabar lak nak tau nama dia.. bersyukurlah dgn nama mak ayah bagi..ehhehe

    ReplyDelete
  4. tq aisya lieza....dont worry...skang dia dah kluar dr umah akak....but kitorg still x dapat lupakan perangai buruk dia...coz x penah jumpa org perangai seteruk tu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak