Terperangkap

assalamualaikum.....

apa perasaan kalo korg terperangkap lam satu2 situasi yg korg rasa korg x mampu nk wat keputusan....nak pilih jalan A atau B....tersepit....kalo pilih jalan A....yg B pn ok gak....pilih B...rugi la lepaskan jalan A.....hurmmmmm.......

rasanya dalam hidup kita bukan sekali dua kita akan alami situasi ni....berkali2 kita akan terperangkap...dari sekecil2 hal hingga la persoalan yg besar2.....kekadang tu mmg pening...pening yang hamat sgt....menci la terperangkap camni....tak tau nak wat keputusan camna.....susah nak pilih jalan yg sesuai......tak suke tak sukeee.....

dalam segala soal kita akan terperangkap camni...kehidupan....percintaan....karier...bisnes.....

korg bayangkan la.....korg dh tunggu somebody tu berbulan2....nak contact tak dpt coz dia tinggal kat tmpat yg x dpt reach by any modern communication system.....n korg tau time2 yg korg blh contact dia....korg tau bila sepatutnya dia kluar dari situ....but bila masa tu dah sampai...dah lebih 2 minggu pun....korg still x dapat nak contact dia....handset OFF...sakit tak hati...

korg dah tunggu lama2...dah sabar sangat2....but bila masa yg sepatutnya tiba pun....still tak ada kabar berita....sunyi sepi....bukan kita tak cuba contact dia....but kalo nset dah off....nk blh wat pe lagi...kalo dekat2 blh la terjah je p tgk apa yg dah jd sebenarnya....

kalo ikut hati....mmg hilang sabar sgt2......nak gak guna ayat ni... "aku bukan tunggul!!!"..tolong la faham...aku pun manusia biasa ja....tatau sampai bila blh bertahan.....but....sabar....cuba pikir +ve......takmo pikir yg bukan2......

bukan per....tanak sejarah berulang....dah tak nak menyesal dgn keputusan yg aku sendiri wat....cukup la masalah mega dulu tu....takmo dah wat mega edisi kedua......letih sgt2...cukuplah apa yg berlaku dulu tu sebagai ikhtibar....

tapi itu la realiti nya kehidupan.....nak tak nak....kena gak tempuhi...kena gak lepas kan diri dari terperangkap ni....kena gak wat keputusan.....tp wat masa ni aku lum wat keputusan.....masih mencari jawapan.....kali ni biarlah ALLAH yg bg jawapan dan keputusan untuk aku....aku dah terlalu letih untuk pikirkan sume ni....

p.s : cuba untuk tersenyum.....walaupun di hati ALLAH saja yg tahu....

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak