Jiwa Kacau

assalamualaikum.......

sori coz semalam takde update....seriously jiwa kacau semalam.....rasa cam nak hantuk pala pun ada....cam nak gigit laptop ni pun ada....ngan nset aku tu...cam nak telan je terus.....

uishhh....takkan ku buat keja giler sume tu....walaupun tgh benggang tahap gaban punya....alhamdulillah...aku masih berada dibawah level waras lg....masih blh pikir logik lg....walaupun tido lewat coz mata ni takmo pejam semalam disebabkan hati yg terlampau sakit....tp sib baik lastly blh tido gak....kalo tak komperm merah mata kat opis pagi ni....kontroversi lak karang....takmo....takmo....

aku betul2 tertekan time tu....ntah nape otak aku blh pikir hal yg tak patut tu....bukan per.....skang ni sekolah dah cuti hampir 2 minggu.....sejak seminggu sblm cuti lagi aku dah expect utk dapat news dari DI SANA... but langsung takde kabar brita.....maunya tak sakit hati....mmg aku dah cuba pikir yg +ve....anggap yg baik2....tapi kekadang tu sakit gak hati ni.....aku tau semua ni ujian dariNya.....sbb tu aku cuma minta kekuatan dan ketabahan untuk lalui semua ni.....

aku dah cuba contact dia....but enset off....aku tak blh nk wat apa2....yg blh wat aku tension ialah semalam....aku try call umah parent dia....but suddenly bila org jawap....aku yg stuck....tak brani nk cakap.....takut dapat brita yg aku tanak dengar....then aku yg cancel call.....tu yg jadi tensen jer....

pastu aku try kongsikan tensen ni kat fb....sib baik kwn2 kat fb tlg bg pendapat n semangat utk aku....n i felt better.....thanx....lega sket.....so amik keputusan untuk tido je la.....walaupun susah nak lelap......macam2 aku baca sblm tido tu utk mohon kekuatan dari Ilahi....alhamdulillah....akhirnya dapat tido gak.....

so....apa yg aku nak share kat sini.....is juz a small sharing.....rasanya ramai yg dah tahu....coz aku baca pasal Asmaul Husna....so nk ajak korg sama2 wat.....kalo ada masalah n mahukan kekuatan hidup....zikirkan YA QAWIYY.....166 kali.....kekadang bila tgh susah hati....tensen....aku baca jer....tatau brapa kali....maybe lebih....sebelum tido tu....ulang2 baca sampai terlelap....sambil2 tu dalam hati minta ALLAH beri kesabaran...ketabahan....dan kekuatan untuk hidup kita.....

so....tu je la untuk kali ni.....sharing is caring..... :-)

p/s : org ckp tgk gmbar pemandangan blh kurangkan tensen.....but for me....sume tu kuasa ALLAH.....

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak