back to normal

assalamualaikum.......

today....i'm back to normal.....sbb nya pg td...everything yg menserabutkan kepala hotak akak dah almost settle.....even not 100%...but it's ok la dari x settle langsung...ye dak....

akak mmg tak suka org kaco2 camtu....tak kira la apa niat korg....tp mmg akak x suka la...akak ada life akak sendiri....akak pilih jalan hidup sendiri....akak tau apa yg akak buat...akak tau apa yg akak nak....tak payah la nk sibuk2 with my life.....if i need something i will find it....akak ada hak nk wat keputusan utk hidup akak....keputusan dari segala aspek kehidupan......apa akak nk wat.....makan minum akak....dress code akak.....dgn sapa akak sudi nk kwn......that's my own desicion.....

cukup la setahun akak terseksa....i totally lost my life at that time....akak dah bukan jadi diri akak sendiri...sepatutnya bahagia....tp apa yg akak dapat waktu tu....penderitaan yg sampai hari ni akak tak akan lupakan...sampai hari ni akak belum dapat maafkan org yg wat akak menderita camtu....akak terlalu FOBIA dengan semua tu....masih takut kalo suma tu berulang lagi....so.....tolonggggggggggg.....jgn tambah ketakutan dan kebimbangan yg sedia ada ni......akak minta sangat2...bg la akak peluang untuk mengecapi kebahagian mcm org lain.....bg la peluang utk akak lenyapkan terus segala penderitaan ni.....caranya....so simple.....let me be in my own world with my own way.....

tahun lepas akak dah cuba bangkit dari segala penderitaan tu...walaupun lambat...tp akak dah berjaya lenyapkan sedikit demi sedikit......dan selepas setahun cuba bangkit...tahun ni akak cuba selangkah lagi....cuba bina hidup yg baru dengan segala keputusan di tangan akak sendiri....segala penilaian yg akak wat sendiri....

akak kena berhati2 dengan situasi dan status akak skang ni....TERLALU BERHATI HATI.....ok...akak tanak kalo jadi apa2 akak yg disalahkan....that's why terlalu memilih dalam soal ni....dlm tempoh dkt 2 thn ni...bkn x ada yg nak...tp mmg akak yg memilih.....honestly akak ckp.....3 hari lepas settle kat mahkamah dulu...somebody propose me !! giler...tp dgn pengalaman yg terlalu berat bg akak tu....biarlah akak memilih kali ni.....

and lastly...i found somebody....yg akak mmg x jangka akak akan fall in love with him.....tp sejak akak kenal rapat dgn dia....akak tau perangai dia camna....akak percayakan dia...akak yakin yg dia tak akan ulang penderitaan akak dulu.....and yg paling penting dah mcm2 yg dia wat utk akak......yg blh wat akak percaya dia blh jaga akak.....lagi satu he is SINGLE & AVAILABLE...bukan suami org...bukan bapak org...okey....

akak nak somebody yang jujur dan ikhlas ngan akak...bkn yg langsung xreti nak mengaku even benda kecik...akak nak somebody yang blh protect akak...bkn yg jatuhkan semua kesalahan utk akak pikul sorg diri....akak nak somebody yg blh jaga akak...bkn yg cuma bg alasan dan byk menipu akak....akak nak somebody yang blh bersama2 akak dalam susah dan senang...bkn yg cuma tau nak menyusahkan hidup akak......

anyway....thank you so much to my love one.....for be with me.....hear me...protect me....and support me....i'm really appreciate what you did to me....and also thanks for believe me....love you so much dear....this song is specially dedicated for you.....



You were my strength when I was weak 
You were my voice when I couldn't speak 
You were my eyes when I couldn't see 
You saw the best there was in me 
Lifted me up when I couldn't reach 
You gave me faith 'coz you believed 
I'm everything I am 
Because you loved me 


salam

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak