~~~ mimpi ~~~

assalamualaikum......

dah lama x crita2 lam label general kan.....kali ni saja ja nk rest2 otak...takmo pikir2 masalah..kalo pikir masalah je mesti nk mengentam kan....pastu bila nk mengentam tu mula crita something about humanity....bukan per...akak just nk kongsi ngan korg n nak korg jd kan kejadian tu sebagai satu pengajaran supaya lain kali x berlaku lg...amik yg baik2 saje ek......

hr ni akak nak crita pasal mimpi.....kita suma penah tido n mimpi sesuatu kan......kdg2 bila kita bangun...kita still blh igt apa yg kita mimpi semalam tu...but kdg2 dh lupa terus....ada mimpi yg best...yg x best...yg menakutkan n bagai lg.....

crita pasal mimpi ni....ada yg ckp mimpi ni mainan tido.....tp kita kena ingat bhw sometimes mimpi ni adalah petunjuk kepada kita berkenaan kehidupan kita n org di sekeliling kita.....so...sebenarnya suma ni terpulang pada interpretation setiap org kan....ada yg  langsung x amik tau dan ada yg percaya bhw mimpi adalah petunjuk utk dirinya..sbb tu kita blh tgk ada buku2...website n blog yg crita pasal tafsiran mimpi ni...korg x caya cuba la search....

berdasarkan pengalaman selama ni...alhamdulillah akak dpt klasify mimpi yg bakal menjadi petunjuk n mimpi yg just mimpi2 biasa ja...bg akak...setiap kali lepas bgn pagi...kalo akak masih ingat mimpi tu...insyaAllah mimpi tu sebenarnya adalah petunjuk utk akak...tp kalo bgn pagi tu langsung x ingat apa yg akak mimpi semalam tu...itu cuma mainan tidur....

tp kdg2 akak x brapa faham kalo dapat mimpi secara simbolik....akak still kena refer pada org yg lebih arif n kdg2 ada gak akak search dalam internet...hehe.....cuma lg satu....disebabkan akak x phm...kdg2 lps terjadinya sesuatu peristiwa...br la akak dapat relatekn dgn mimpi akak....n br akak sedar ALLAH dah antar petunjuk berkenaan tu...n dah bg amaran suh akak berhati2..tp at that time tak sedar lg..so setiap kali pas mimpi something yg akak blh ingat smpai ke pagi...mmg akak berhati2......alhamdulillah....selalunya petunjuk yg akak melalui mimpi tu mmg tepat...ya la...suma ni dari ALLAH kn....

kenapa akak percaya bhw mimpi ni adalah petunjuk dari ALLAH? sbb tiap kali lepas solat kita akan mohon pada ALLAH minta ditunjukkan jalan yg benar...minta petunujk untuk hidup kita.....so cara dia bg petunjuk tu adalah sama ada melalui gerak naluri hati kita...pemikiran kita.....n sometime melalui mimpi kita....

as long as kita percaya...yakin dan berimam padaNYA...insyaAllah DIA akan tolong kita....dia akan bg petunjuk yg akan memudahkan kehidupan kita.....akak x pandai nk cakap pasal ni...just crita in general ja kay...kalo korg nk fakta yg lebih tepat...refer la pada org yg lebih pandai dalam bab ni....

salam....

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak