Bicara Hati

assalamualaikum......

cadang nak wat entry pasal bisnes....but dari td dok mikir nak citer pasal produk pa ntah...last2 tgk jam dah kul 11 lebih....so wat citer pasal lain la....citer topik yg x berat sangat.....yg x payah mikir2....hehe.....

actually ptg td akak ada baca kat facebook...post by one pages...kalo x salah dari pages Pakar Diari Hati....post tu mmg berkesan di jiwa laaa.....hahaha.....ni akak letak post tu n akak tambah sket2 ek....

~~~jangan SAKITkan hati dan biarkan orang yang kamu sayangi menangis...kerana akan menYAKITkan bila ada INSAN LAIN yang membantunya mengusap air mata ~~~


fuhhhhh.....mmg terbaikkkk la post ni.....akak setuju 200% la camni...mmg setuju sgt2.....korang suma camna setuju x ngan akak n statement ni.....

maybe akan ada yg cakap....'insan lain' tu mengambil kesempatan ja bila org tu ada masalah....kalo kita tgk dari mata kasar mmg itu yg kita nmpak..but kalo kita tgk secara mendalam...bukan 'insan lain' tu yg amik kesempatan sebenarnya.....

apa yg akak nk bincang kat sini just pendapat akak berdasarkan pengalaman sendiri...dan org2 terdekat...terpulang la korg nk setuju atau tak...

camni la....bila kita ada masalah...kita sakit hati....n kita menangis.....sometimes we need to tell somebody...n biasanya kita akan cerita kan pada org yg rapat ngan kita n org yg kita sayang....right.....so....camna kalo kita ada masalah dgn org yg kita syg....dia yg sakitkan hati kita....n dia yg wat kita menangis?

dan kebetulan pada waktu tu ada 'insan lain' yg nmpak kita dalam kesusahan...yg menawarkan diri untuk mendengar masalah kita....who lend his shoulder for you....of coz kita akan bercerita pada dia kan....dalam soal ni....patut kah diletakkan kesalahan pada 'insan lain' dan 'insan tersayang' yg bercerita pada insan lain tu...for me....this is not fair.....

kalo hati kita x sakit....kita x menangis...wat apa lagi kita nk bercerita pada 'insan lain' tu....'insan lain' tu tak akan wujud dalam situasi ni....dan of coz la kita akan bersama2 dengan insan tersayang ja...

so....for all....hargai lah org yg menyayangi kita....jaga lah hatinya selagi mana kita mampu dan di izinkan NYA.....

salam....

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak