Nuffnang

Monday, June 25, 2012

Kesetiaan

assalamualaikum.....

hr ni dah start keja...selepas 2 hari cuti2 kat kangar...spend time with my family and my love....thank you so much dear coz sudi teman p shopping and spend time together...and one more....thanks for the lovely spain jersey.....i love it and i love you too....walaupun balik sekejap ja kali ni...but very very berbaloi......

jersey SPAIN...hadiah from my love....thanks by....
as i was here...and he was there....blk pun sebulan skali atau 2 kali ja.....so mmg jarang2 sangat jumpa....just contact via phone or FB only....bg sesetengah org...mmg susah nk handle benda ni....but for me and he...it is ok.....so far....we can handle it.....walaupun kitorg kenal dh lama....but br ja serius....n at the time kitorg serius ni....memasing dh dok jauh.....so kira dah biasa la.....nk kata cinta jarak jauh pun blh la kan...ya la....kitorg bkn nya stay kat tempat or daerah yg sama....take more than one hour to reach each other.....


bila jauh2 ni.....for me....apa yg penting.....SETIA.....honestly kita tau apa yg dia wat kat sana....but as long as kita tau yg dia setia ngan kita....kita tak akan bimbang....tak akan curiga.....dalam pada tu....kita pun kena wat yg perkara yg sama gak....jgn harapkan dia saja yg setia....kita tak...tak adil la camtu.....kan org slalu kata.....kalo kita nak org wat baik ngan kita...kita pn kena wat baik ngan org...sama la dalam hal ni....kalo kita nk dia setia ngan kita....kita pun kena la setia ngan dia......


based on past experience....mmg kesetiaan ni penting dalam sesebuah hubungan.....tambahan lg bg yg dah kawin....kalo korg dah kawin pn tp x blh nk setia lg mmg susah la.....dah kawin.....tp still ber'adik angkat' lg....dok berhabis demi adik angkat....topup phone adik angkat....bini punya line telefon kena block sbb ko pun ko buat tak peduli......p tlg amik n antar adik angkat mana dia nak p....bini pi mana pn sendiri2 macam tak dak laki....pastu....bila bini tanya nk sembunyi2 lak....bila kantoi sbb bini rs pelik napa minyak keta cpt abis baru nk ngaku....tu pun nak cover2 la.....padan la ngan 'adik angkat' tu....langsung x brani nk cakap ngan bini tu....jumpa jauh skali la....macam ni ker setia....kalo x sampai satu tahun kawin dah wat gila camni.....jgn heran la kalo bini tinggal ko camtu ja.....dah ko tu yg x setia.....


dah la...ni bkn entry mengentam...cuma sekadar nk bg ingatan....tu contoh ja....kalo x letak contoh yg spesifik tu karang ada lak yg x phm.....hehe.....akak kalo blh nk stay lam happy mood ja.....mengentam bila perlu ja....


ok la.....nk tdo la.....nk mimpi indah2 ja.....hehe....bye....


salam

2 comments:

  1. Hi . Sesiape yang ade mase terluang tak tau nak buat ape .
    Jom singgah ke Blog Saya . Boleh Tengok Movie (^^,) & Follow .

    http://sasaumovie.blogspot.com/

    ReplyDelete