Nuffnang

Thursday, June 14, 2012

Sejarah Mungkin Berulang

assalamualaikum.....

sori sbb dah lama x update...nk kata sibuk sgt pun x jgk...tp skang ni lebih pada aktiviti menyibukkan diri ja....menyibukkan diri dgn EURO 2012....haha....akak pun tatau la camna akak blh terjerumus dalam arena sukan ni....maybe sbb kat opis suma dok kalut ngan EURO kot....smpai akak pun siap ada favorite team wooo....hehe......dah la citer pasal EURO ni...nnti kita wat entry lain pasal ni ek......

hr ni kita crita soal hati lak....suma manusia ada sejarah tersendiri...ada sejarah yg best..yg x brapa best dan yg langsung x best.....kalo yg best tu mesti kita wish utk dia ulang byk2 kali...tp kalo x best tu...kita mesti tanak sejarah tu berulang lg...betul kan.....

macam tajuk yg akak wat ni la....sejarah mungkin berulang.....kalo korg ingat  la...ni tajuk lagu kumpulan New Boys...alaa....yg Tomok jd vokalist dulu tu....tp apa yg akak nk crita kat sini langsung xdak kena mengena ngan lirik lagu tu pn....akak cuma nk amik tajuk lagu ni ja....so xyah la korg nk susah payah search lirik lagu ni n compare ngan entry akak yer...

akak pun ada sejarah yg akak nak berulang....... dan ada sejarah yg akak tanak sejarah tu berulang lg.....sepanjang 30 tahun ni dah macam2 yg akak lalui...pahit...manis....masam....masin....kelat....suma ada....bukan takat 3 rasa...dah tatau brapa rasa lg dh.....kadang2 dah tak kisah....tp kadang2 tu ada gak yg mengganggu hidup akak.....

sejak mlm semalam akak jd betul2 keliru.......bukan takat keliru ja...sedih....kecewa...putus harapan dan macam2 lg....so smlm amik keputusan tdo awal coz mls nk pikir hal yg menyakitkan hati....tp hr ni...bila online ja....hati akak jd lg sakit.... dan kekeliruan tu bertambah pada hr ni......

dan sekarang akak rasa sejarah mungkin berulang......cuma betul atau tak akak x pasti.....apa yg akak mampu buat di saat2 ni ialah berdoa dan berharap...kalo pun sejarah tu berulang....ianya tak lah sesakit dulu...dan tak seperit sebelum ni......

kalo semalam akak tdo dgn perasaan yg bercelaru tu....mlm ni hopefully akak blh tdo dgn tenang....harap2 akak blh bersedia untuk menerima segala kemungkinan yg bakal tiba....semoga ALLAH kuatkan hati akak untuk redha dgn apa yg berlaku ni....

salam.....

4 comments:

  1. Salam kenal.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;)

    ReplyDelete
  2. salam kenal...

    masing2 mempunyai sejarah tersendiri kan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...pelbagai warna sejarah....

      Delete