nak kirim...nak kirim....

assalamualaikum.....

rasanya kesibukkan dah kurang sket after my crystal project tu siap...utk ribbon project ni nak wat slow2 je....tak larat nak rush cam hari tu dah...hehe...letih siot....pg smpai ptg kat opis...memalam blk wat keja ni lak....seriously x cukup rehat...cam dh x de masa utk siri sendiri aku rasa...

so....mlm ni tanak bincang pasal heavy topic la....kira topic santai2 sket....aku letak kat label humanity...actually kalo korg pasan...byk post aku kat label humanity ni bincang pasal tabiat manusia...aku je memandai letak label humanity tu...konon sedap la sket....ahaks....

kalo korg tgk tajuk pun korg dah blh agak kan...aku nk citer pasal tabiat manusia yg suka kirim mengirim....aku pun pelik la dgn sesetengah org yg suka mengirim tahap dewa ni.....kalo setakat kirim suh beli garam kat kedai runcit tu ok la....tak pun kirim beli murtabak kat pasar mlm pun aku blh terima lagi...

ini tak...jenis tiap kali dengar je orang nak g travel...dia yg sibuk mikir ada apa yg best kat situ...nak kirim suh org beli....setakat ni aku dah jumpa beberapa org yg wat perangai camni.....meh nak citer.....

1stly...masa tu aku on d way from melaka blk perlis...sggh kat nilai 3...tetiba my aunty call...kitorg bgtau la yg kitorg kat nilai 3...lepas tak brapa minit dia call semula...rupanya masa dia tgh ckp phone td...kwn dia ada kat situ...dgr yg kitorg kat nilai 3...nak kirim beli kain....siap bgtau jenis camna...warna apa...harga brapa.... 4 jam kitorg pusing2 cari kain tu.....aku haram tak kenal kwn dia tu...dia pun lgsung tak kenal kitorg...suka2 hati dia lak nak kirim...punya sibuk dok cari brg yg dia kirim smpai letih...then tak larat nk shopping brg sendiri plus mood hangin ngan org tu.....mmg aku fobia tul dgn kirim mengirim ni....

2nd...ada la sorg makcik ni...kenal ngan my mum....ni pun jenis yg sama....asal dgr mak aku nk p mana2 ja mula la...nak kirim...memula mak aku tatau perangai dia...but bila dh kerap sgt...tensen gak....bkn jer kalo nak p travel....kalo dengar mak aku nk p bli stok brg kedai..kat alor star pun dia nak kirim beli brg dia gak...siap bg list...menda yg dia kirim tu...kat kangar pun melambak ko....ya la...setakat getah sluar...benang...jarum tu pun nak kirim kat mak aku...last2...mak aku amik tindakan...kalo nk p mana2 mak aku x bgtau dia dh...then kalo dia tepon, mak aku kat luar perlis...mak aku tak jawap tepon.....mak aku pun dh fobia....

3rd...ni kira kes terbaru la....pantang dengar org nak p mana2...nak kirim...nak kirim....tiap kali aku nk blk kangar....nk kirim mcm2....kalo benda yg takde kat sini ok la....but benda yg kat sini pun ada...still nak kirim kat aku....memula dlu aku layan gak...but after satu peristiwa ni...mmg aku sakit hati...korg bygkan...tiap2 kali aku blk...dia nk kirim...skali tu ada la org lain nk minta tlg bli brg untuk opis...aku ckp la...aku blh bli...tp brg si X ni nnti len kali blk aku bli...korg tau dgn ngada2 nya dia tanak...nk suh aku bli brg kat dia gak..siap p ckp kat akak tu...dia yg suh aku dulu....ewahhhh...ko tu sapa....serius aku sakit hati time tu...brg yg dia kirim tu...smpai hr ni aku tak beli kan...n tiap2 kali dia pesan ada je alasan aku bg....

bkn dgn aku je dia wat prangai camtu...hr tu ada my friend amik cuti...dia ingat kwn aku tu nk blk kampung...terus dia ckp nk kirim beli kerepek...aku n akak sorg ni dh tau prangai dia...sj ckp "dia nk p sarawak''....bila dengar je sarawak...terus si X ni ckp...kalo p sarawak...blh la beli ikan terubuk masin....goreng2....letak cabai...bla...bla....bla...tetiba kwn aku ni pun ckp..."ala...sy bkn nk pi sarawak...nk p KL ja".....terus si X ni ckp....kalo p KL..blh la bli selendang kat jln tunku abdul rahman....kat situ  byk selendang...bla..bla.....kat org lelaki tu pun ko nak kirim selendang ka? YA ALLAH...tolong laaaaaaaaaaaaa......asal dengar org nk p mana2 sibuk ja la....

kekadang menda yg dorg kirim ni mmg tak logik.....menda tu mmg blh je dpt sendiri kat tmpat dorg...tp nk je menyusahkan org....

bg korg yg suka kirim mengirim ni....korg blh tak...tlg pikir sket...yg tindakan korg ni....kekadang menyusahkan org lain....org akan terganggu dgn kiriman korg tu....kena take time utk settle kan kiriman korg tu....org nk p travel..or nk blk kampung...nak rehat2...tp bila korg dh kirim macam2...cam terikat la...kena cari sampai dpt...nk2 cari tak dpt...tensen siot....kang mesti korg ckp mcm2....tanak tolong beli la....ntah hapa2 lg....kekadang tu siap wat muka muncung...nyampah siot.....

cukup la dgn 3 manusia tu...rimas aku....kalo blh aku takmo dh terlibat ngan org spesis ni...fobia aku.....tak suka la jumpa manusia camni....bkn aku sombong ker...berlagak ker.....aku ckp siap2....aku tak suka org kirim2 ni...kalo aku p travel...aku igt nk bli something or souviner...aku beli.....but tolong jgn semak kan otak aku dgn kirim mengirim ni lagi....pleaseeeeeeeeeeeeee...................aku nak travel dgn aman......

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak