nak jual ker tak nak?

assalamualaikum....

hr ni akak cuti lg...replace off day bln lepasnyer...byk lg replace off day yg akak kena wat ni....kena clearkan cuti before resign nnti....hr ni akak x p mana2 pun...dok bilik jer...wat keja2 kraf n mengoggle mcm2 lak dh...tp akak nk citer pasal apa yg jadi kat akak semalam.....kejadian yg menyakitkan hati gak la.....

semlm pun akak cuti gak....so petang smlm akak kluar ke pekan Kuah....last week,hr ahad akak dh kluar nk bli bettery phone...tp budak kedai tu ckp xde...kena order dlu...battery tu akan sampai hari rabu plg cepat pun..akak tanya dia ahad blh sampai x, coz akak cuti ahad senang nk dtg...dia ckp ahad kompem dh ada...dia amik contact number akak n ckp nk call kalo battery tu smpai before ahad...akak tggu punya tunggu ampai ahad dia x call....

so...semalam..as budak tu x call pun lg...akak dgn tahap malasnya terpaksa la pegi kuah jugak....tp sblm p tu pun akak rasa x sedap hati dh.....tatau nape....but akak p jugak....dah baterry akak skang ni mmg tgh problem sgt...kena la p amik jgk....

then...bila akak sampai sana akak dapat jawapan untuk apa yg akak x sedap hati sgt tu....masa akak sampai jumpa tauke kedai tu...akak bgtau la akak dah order battery last week...then dia panggil budak pekerja dia...diorg dok cari2 kat tempat simpanan baterry tu...tetiba budak tu tanya akak..."hr tu kak ckp nk amik hari ahad ka?''......amboiiiiiiiiiiii.....munafik nya ko.....hr tu ko janji cam lain....tetiba hrni ko tanya soklan tu plak....blood presure akak dah naik time tu....akak pun terus la bg jawapan dgn karangan bahasa melayu " kak mai sini ahad minggu lepas....masa tu janji blh sampai hari rabu...kak kata hari rabu kak x blh mai ambik...nak ambik hari ahad....pastu janji kalo sampai nak call...tp bila kak dok tunggu x call jugak...tu yg kak mai nak ambik hr ni....hr ni dah hari ahad.....".....

korg tau dia blh ckp pa...."kak mai mlm esok la"....ewaahhhhhh...ingat keta akak isi air ke bkn isi minyak....kalo isi air pun....mineral water botol kecik dah RM1 skang ni....nak suh akak ulang alik camtu ja.....so akak terus ckp kat dia....."TAK PAYAH ORDER LA....AKAK P BELI KAT KEDAI LAIN JA".....terus akak kluar kedai tu....ko nk kena marah ngan tauke ke hapa ka..lantak la....ko buat keja camna....

mmg akak sakit hati sangat...mula2 cdg nk blk terus....tp cuba2 sabar...cari kedai lain....n dapatkan juga battery tu....kali ni x yah order2 dah...bli terus ja.....kedai yg bermasalah tu....ni kali terakhir akak jejak situ...dah serik nak berurusan ngan korg yer...kalo ikut nk je akak publish nama kedai tu kat sini....tp bkn kedai tu yg salah...yg salah lam kes ni pekerja dia ja....yg sorg tu ja....

dah la....akak pun kalo blh tanak marah2 org...tp akak betul2 sakit hati....akak nak korg yg baca citer ni amik ikhtibar...especially bg yg berniaga.....kalo org order brg...take note la...jgn wat lembap cam budak kedai tu...ingat org order main2 ka...sekali pelanggan hilang kepercayaan kat kita....mmg susah nk kembalikan....lg susah bila dia bercerita pada org lain yg blh memberi kesan langsung utk perniagaan kita....tolong sampaikan ingatan ni pada semua yg berniaga ya.....supaya perkara ni stop kat sini ja....

salam....

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak