Aturan ALLAH

assalamualaikum.....

finally i got the answer....alhamdulillah.....good news for Liznim Kraf and also for my career....abah call bgtau brita tu....n i'm so happy sampai x blh tido...hehe...

ok la....as the news is already CONFIRM...so i will announce as what i promise before..... actually Liznim Kraf dapat satu projek...agak besar dan pendapatan yg agak lumayan every month....because of that...we will need to think bigger...utk besarkan production capacity...so mcm2 kena wat....dr segi production n management......selain projek tu....Liznim Kraf will still continue bisnes2 sedia ada....so....after discussing this matter....i had decided to resign from my current job to focus at Liznim Kraf bisnes....

sblm ni akak x nk announce coz berita ni blm betul2 confirm...masih dalam perbincangan...but bila abah call bgtau confirmation tu...br la akak brani wat announcement ni....

so akak pun bincang la dgn my bos n hr dept regarding this matter....as usual dorg x menghalang tp tetap mendoakan yg terbaik utk akak...TQ....skang ni blh dikatakan kebanyakkan staff at my department dah tau berita ni...termasuk 3 4 org kwn2 dr department lain....

nk dijadikan citer...td ada AGM Sport Club....ada lantikan semula AJK....so tetiba ada la plak dorg ni dok calonkan akak...2 kali lak tu.....huishhh...akak hampir2 dah nk angkat tangan nk bgtau akak tak boleh terima tp nasib baik ada yg selamatkan akak time tu....lega sgt........

tu la kan....kdg2 kita persoalkan kenapa jadi mcm ni kenapa jd macam tu....tp kita lupa yg ALLAH dah atur semua tu dengan sebab Dia yg kita tak tahu...Dia bg keputusan yg lambat sbb nk akak siapkan keja kat sini dulu...Dia br ja bgtau akak n akak pun br ja bgtau management kat sini pg ni...but bila ptg td jd camni....org dh blh tlg back up akak....mmg semua tu kalo kita pikir2 blk....sesuatu aturan yg terbaik untuk kita....

akak mmg happy bila sume ni dah confirm...n now akak tgh plan nk settlekan keja2 kat sini...settlekan kraf2 akak yg still tertangguh kat sini before i leaave....whatever it is....akak bersyukur dengan segala apa yg ALLAH dah tentukan ni.....

wish me luck ;-)

salam....

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak