careless betul la....

assalamualaikum........

dlm minggu ni dah 2 tragedi melibatkan phone yg berlaku kat akak....hr tu tragedi waktu beli battery phone...order bagai...last2 x smpai pun....kalo korg lum baca blh refer nak jual ker tak nak blh la korg baca crita kat situ ek....

pastu hari ni tragedi yg lebih menyesakkan nafas akak....td akak turun beli brg...maklum la ada offer hr ni...akak kalo offer2 ni bkn blh dgr sangat...laju je nak p...hehe....

so...lepas menyopping tu akak pun naik la opis....buat keja bagai...langsung tak sedar akak dah lost something sampai la masa nk blk keja ptg td....akak cari phone akak x jumpa...akak try call....ada tone...but xde bunyi kat opis....hah sudah !!! br tingat td ada singgah bli ais krim kat cafe...call staff cafe minta tlg cari...dorg cakap xde....

tetiba kwn akak tingat yg akak ada letak phone tu kat tmpat bli brg td...so cpt2 akak call sana....belum sempat tanya soklan abis....adik tu terus jawap ADA !!! hah leganya YA ALLAH....

masa blk tu akak pun sggh amik la phone tu....dorg ckp yg dorg pun langsung x sedar akak tggl phone kat situ sampai la dorg dengar phone bunyi (akak call masa cari td)....dorg ckp mmg ramai org lalu area situ...tp alhamdulillah phone akak masih ada....

mmg rezeki akak la....lega sgt2.....Allah ja yg tahu perasaan akak ketika tu....kalo my nokia jd something pun akak dh risau....ni kan plak my samsung....apapun syukur sangat2 pada Allah sbb masih jg harta benda akak ni...insyaAllah i will try to be more careful next time...

salam

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak