Blocking blocking

assalamualaikum....

sejak dua menjak ni angin blocking FB bertiup kencang lak....musim ujan n musim tengkujuh dah abis...mai musim blocking la...hehe....setakat ni dah ada tiga kes blocking....

kes satu.....akak nyer kes la...akak geram betul la dgn org yg suka tagging2 gambar ni....tau la korg bisnes..nk promote brg korg....tp jgn la melampau sgt...kalo korg dh upload 8 keping gambar....jgn la tag 8 keping tu pada org yg sama....utk sorg tu, korg tag satu gambar dah la.....gambar lain tag org lain lak...

akak pun bisnes gak....hr tu akak dah sound skali....ni org lain lak wat...akak penah block somebody yg tag 8 KEPING gambar.....bila kita remove tag...dia tag gambar lain plak....susah sangat...akak unfriend ja..tp dia request blk...so akak terpaksa block.....tp utk kes terbaru ni akak masih bersabar....hehe...kita tgk keadaan dlu camna ek....

kes kedua.....sorg lelaki blh plak dok msg ke FB bini org berkali2 sehari.....dah hampir seminggu....bini org tu x layan...dia dok msg la jgk.....patutnya bila dah 2 3 kali org tak layan tu ko faham2 ja la....even pompuan tu kwn lama ko pun....ko kena igt dia dh ada suami...maybe suami dia x suka....ko blh la ckp...kwn je...tp dr kwn je tu la mcm2 jd....so sbb tu pompuan tu x layan...susah2 pompuan ni block  ja ko...jgn salahkan dia tau....

kes ketiga....sorg ni...wat training ada la 5 6 bulan gitu.....memula ok ja dgn semua org..masa kat sini pun baik ja....xde la mendatangkan masalah......bila nk blk pun ok ja...bila dh blk tempat assal pun ok lg..slalu gak tanya kabar org sini lg....even dah sebln dua blk.....but...suddenly blh lak block FB sume org kat sini tanpa sume org tau sbb dan alasannya....

macam2 la....kalo takat sorg dua kena block tu x pe la jgk...ni hampir sume...skali pikir cam lawak pun ada....biar ja la...budak2 bwh umo...br nk matang...hehe....

akak akui akak ada gak block org2 tertentu...tp kebanyakkannya ialah yg menyusahkan hidup akak ja....yg cari pasal...yg akak x senang dgn status2 dorg....tu jer...biasanya just individu2 je...bukannya block secara group....ntahla..lain org...lain pandangannya kan....terpulang pada penilaian masing2.....

salam

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak