Terukir Di Bintang

assalamualaikum....

Akhirnya Terukir di Bintang menang Anugerah Juara Lagu 27 semalam….walaupun bukan Yuna yg nyanyi coz Yuna still kat LA….Aizat yg nyanyi lagu tu smlm…yg penting lagu tu dah menang…kuat tul aura lagu tu….

Akak akui…masa lagu tu tgh hitz dlu…akak mmg salah sorg hard fan lagu tu….minat sangat2…..kena2 lak masa tu akak tgh happy….mmg kena dgn lagu tu…..sampai lah satu masa…something happen sampaikan akak x blh dengar lagu tu…kalo dengar kat radio pun kompem akak tukar channel…that’s why semlm akak xnk tgk AJL tu….xnk tgk lagu ni….

So bila Aizat nyanyi lagu ni…akak just dengar dari bilik ja…without watching his show….so at that time I cannot guess who will win…ye la…dah tak tgk….tanak la mandai2 meneka lak….

Tp bila dengar yg lagu tu menang…akak tau jap lagi mesti Aizat akan nyanyi lagu tu lg sekali…so akak dh pikir…nk watpa ni….kena dgr lg skali lak dah….so dlm pada pikir memikir tu….lagu tu dh on….Nk tanak kena dengar lg skali….

Tp….kali ni sambil dengar lagu tu….akak dh tak pikir menda lain….just pikir yg best2 ja…..tak pikir langsung semua yg menyakitkan….anggap sume tu dah tak berkaitan dengan lagu….so….i had enjoy this song to the end…..

Alhamdulillah….akak dah berjaya atasi utk kali ni….actually ada 2 3 benda yg pada mula2 akak rasa akak x blh go on…terutamanya hal yg menyebabkan fobia…...but bila dah banyak kali try….then I could…ada tempat yg akak x blh nk p….takut tingat something….but finally akak blh gak p…akak ingat lg…somebody says ‘’kita kena p tempat yg ada kenangan walaupun kenangan pahit sbb bila kita p situ dengan happy….mungkin blh bantu kita lupakan kenangan pahit tu….’’ I will remember your words…thanks….

salam

Comments

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak