Terlepas Feri

assalamualaikum.....

hr ni xde citer yg best berlaku.....keja cam biasa....still lam mood stress as long as suma ni lum setlle....so mlm ni akak nk citer peristiwa yg berlaku masa nk ke blk langkawi after holiday hrtu la...

akak cuti 8 hr, hr tu....to attend my cousin wedding kat Selancar, Pahang.....then sggh kl n penang utk cr bhn2 for restock....nnti akak wat entry lain citer detail ek....

sampai dr langkawi ja, mlm terus bertolak ke pahang...x sempat tido kat umah...blk dr pahang pn sempat tido satu mlm ja kat umah....x puas sungguh nk golek2 kat katil tu...huhu....esoknya dah nk blk langkawi....

dah tu hr yg nk blk langkawi tu sibuk lak kat kedai...maklum la dah seminggu tutup....tau2 dah pukul 5ptg....akak amik tiket kul 6...mmg kalut sangat hrtu....x sempat rehat2 pn....kul 5 br la nk packing brg.....mmg ngam2 kul 5.45 ptg akak kluar dr umah.....coz biasanya nk ke jeti 45 minit saja....

tp nk dijadikan citer....sampai ja area Komalaut....jem !!!!!! hah sudah!!!!! punya la slow gerak....sampai kat ocean glow akak tgk jam dah kul 6.05.....sampai ja dekat jeti dh kul 6.15.....akak terus kluar keta n cepat2 pegi ke departure area....but...once akak sampai kat situ...akak nmpak feri dah jalan....serius akak dah blur masa tu...seumur hidup ni 1st time kena tinggal feri....

nasib baik ada sorg pakcik tu nmpak akak wat muka blur....dia suh akak p ke kaunter...akak pun cepat2 la ke kaunter.....sib baik dorg blh tukarkan ke feri kul 7....YA ALLAH....lega sangat.....terima kasih la byk2 pada yg bertugas hrtu coz bg akak tukar time feri tu....

feri ni cam tanak tunggu akak je....padahal kekadang tu loading org je dkt setenggah jam.....time akak lewat ni...dia tinggalkan lak......

adakah ini petanda _________? just wait n see...coz hanya ALLAH yang lebih mengetahui......

salam

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Keychain handmade paper @ Liznim Kraf

Liznim Kraf @ Galeri Kraftangan Perlis

Tips Rawatan Demam Campak